Ideju za ovo egzotično jelo sam dobila proučavajući makrobiotičku kuharicu Mayumina kuhinja, koju možete pronaći u Planetopiji.
Inače, Mayumi Nishimura je bila Madonnina osobna makrobiotička kuharica sedam godina.
Više od dvadeset godina koliko primjenjuje makrobiotička načela kuhanja susrela je kako kaže, na stotine ljudi koji su svjedočili pozitivnim učincima makrobiotičke prehrane.
Otkrili su da, zahvaljujući makrobiotici - drevnom prirodnom načinu prehrane unutar kojeg su žitarice i povrće glavni izvor energije i hranjivih tvari - imaju zdravo tijelo, prekrasnu kožu i vedar um.
Što više čekati!
SEITAN SA MANGOM I AVOKADOM
sastojci za 2 osobe:
paket svježeg seitana
pola manga
1 avokado
nekoliko baby mrkvica
1 veća tikvica
priprema:
mariniramo seitan u soya ili tamari umaku
dobro zagrijemo tavu za wok, dodamo malo maslinova ulja pa prepečemo seitan (dovoljno je par minuta sa obje strane)
nakon što je pečen izvadimo ga i u istu tavu dodamo narezane tikvice i male mrkvice, malo polijemo sa soya umakom
Kada je i povrće zgotovljeno, narežemo avokado i mango na manje komade te prebacimo na tanjur, dodamo pirjane tikvice i mrkvu, te seitan na kraju.
Lagani ručak ili još laganija večera gotovi u trenu!
Bon Appetit
Moram samo napomenuti da ne dodajem sol niti bilo koje druge začine. Soya, tamari i ostali umaci su sami po sebi dovoljno slani.
Također, ukoliko pretjerate sa količinom soya/tamari umaka, uvijek ga možete razrijediti sa malo vode.
Nema komentara:
Objavi komentar